fbpx

Маркетинг миксът на лятото

В света на маркетинга формулата „4П“ си има много конкретно значение. В нея са скрити основите на т. нар. маркетинг микс. Използвайки  точно тази формула, може да изведем една атрактивна комбинация, описваща какво носи лятото със себе си. Тази интерпретация съвсем спокойно може да се използва и като насочващ механизъм при подготовка на ключови визии за рекламни кампании и да се хване вълната, която ще ни залива с лятно настроение през следващите няколко месеца.

И сега по същество, ето кои са 4 П-та на лятото:

  1. Пътуване – Няма спор, че лятото е сезон, който определено е наситен с повече пътувания, водещи до някой плаж или планински район.
  2. Почивка – През летните месеци с идването на топлото време пристига слънчевото настроение и ентусиазмът за планиране на дългоочакваната лятна почивка. Да, време за релакс трябва да отделяме и през останалото време от годината, но сякаш почивката през лятото е по-сладка, по-вълнуваща и презареждаща.
  3. Плаж – като чуете за плаж съм сигурна, че не се сещата за снегът през зимата. 😉 Плажът е запазена марка на лятото и идеалното време за слънчеви бани си остават месеците през буквичката „Р“ в името.
  4. Планина – лятото обича и планините, както и те него, защото точно през летните дни се разкриват едни от най-уникалните гледки от места, които през зимата не са достъпни. Да не говорим, че прохладата на планината е незаменимо средство срещу летните жеги, които понякога са малко повече от необходимото.

Формулата за лятото може да я разкрасим още малко, като към всяко „П“ добавим по още едно. Така ще получим…

  1. Приятно Пътуване
  2. Пълноценна Почивка
  3. Прелестен Плаж
  4. Приказна Планина

От тези размисли рязко на мен ми замириса на море, слънце, планински полъх и още поне 100 летни неща, а може би и на вас. Затова остава само да ви пожелая  вълнуващо лято, което да ви донесе от всичко в представения микс на квадрат и разбира се, слънчево време и то не само в прогнозите. ; )


P. S. Без значение с какво свързвате лятото, отдайте се на презареждащата му сила. Тя идва от първия летен ден и остава с нас чак до следващото лято. Просто не изпускайте момента, защото перфектното лято не зависи от формула, то зависи само от вас.


 

Няма тагове

Все още няма коментари.

Какво мислите?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. |*Задължителни за попълване полета.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спам съобщенията. Научете как данните и коментарът ви се обработват тук.